Τι συζήτησαν οι Ζέρβας Κωνσταντίνος και Ευριβιάδης Ελευθεριάδης στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα”

Τι συζήτησαν οι Ζέρβας Κωνσταντίνος και Ευριβιάδης Ελευθεριάδης στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα”

Στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα” στο newn.gr, με τον Ευριβιάδη Ελευθεριάδη, συζητήσαμε, ως ανεξάρτητος πλέον δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης, για τα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σχετικά με την ανεξαρτητοποίηση μου ανέφερα ότι η κίνηση μου αυτή, βρήκε καλύτερη ανταπόκριση από όσο και ο ίδιος περίμενα. Οι περισσότεροι μάλιστα μου λένε ότι άργησα και να το κάνω.

Η διοίκηση του Δήμου έχει μπει σε ένα τέλμα, καθώς δεν υπάρχει καμία βελτίωση στην καθημερινότητα των δημοτών, ενώ η δεύτερη θητεία της διοίκησης Μπουτάρη, κινδυνεύει να εμφανιστεί με αρνητικό πρόσημο. Έλλειψη έργων, αδιαφάνεια και προχειρότητα σε όλα τα επίπεδα, είναι τα χαρακτηριστικά πλέον της δημοτικής αρχής. Ο πολίτης δεν συμμετέχει, δεν ακούγεται η άποψη του ενώ συνεχίζει και να πληρώνει και να ταλαιπωρείται. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα καλά της προσπάθεια που έγινε τα προηγούμενα χρόνια και να μην αποδομηθεί πλήρως το όποιο έργο έγινε.

Από τη στιγμή που μιλάς για εξωστρέφεια, «ανοίγεις» την πόλη και προβάλεις την ιστορία της, πρέπει όμως να φροντίσεις οι επισκέπτες να μπορούν να παρκάρουν, να έχουν επιλογές στα μέσα μετακίνησης και να απολαμβάνουν ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους σε καλύτερη κατάσταση από ότι είναι σήμερα. Η Θεσσαλονίκη θα πρέπει να γίνει μια έξυπνη πόλη με έξυπνες λύσεις για τους πολίτες, μια πόλη που θα κερδίζει και θα κρατάει τους επισκέπτες αλλά και τους επιχειρηματίες.

Η ελκυστικότητα της πόλης είναι πολλαπλή και σύνθετη. Η πόλη πρέπει να έχει παρόν, με υποδομές και ουσιαστικές υπηρεσίες, και μέλλον με στόχευση και σχέδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Δεν γίνεται να έχεις μια ανεπτυγμένη πόλη χωρίς τις απαραίτητες υποδομές.

Το 15% του πληθυσμού της Θεσσαλονίκης είναι η φοιτητική κοινότητα. Κοντά 120.000 άνθρωποι. Αυτό είναι ευλογία για την πόλη αφού στηρίζει την οικονομία της όμως δεν αξιοποιείται σωστά. Η πόλη πρέπει να ξεπεράσει το χαρακτήρα της “φραπεδούπολης” και του τραπεζοκαθίσματος.

Θα παραμένω μάχιμος δημοτικός σύμβουλος και θα παρεμβαίνω στο δημοτικό συμβούλιο με σχόλια, προτάσεις και ιδέες. Κάθε ευρώ που έχει ο Δήμος πρέπει να αξιοποιείται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για αυτά άλλωστε ψηφίστηκα από τους συμπολίτες μας. Πρέπει να ασχολούμαστε περισσότερο και περισσότεροι με τα θέματα της πόλης.

 

Δείτε το δημοσίευμα:

Τι συζήτησαν οι Ζέρβας Κωνσταντίνος και Ευριβιάδης Ελευθεριάδης στην εκπομπή “Ανοιχτά Μικρόφωνα”

2017-12-19T15:12:08+00:00 6/12/2017|Δημοσιεύματα|