Για το έντονο κύμα αντιδράσεων στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη FYROM, στην Εγνατία Τηλεόραση

Για το έντονο κύμα αντιδράσεων στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη FYROM, στην Εγνατία Τηλεόραση

Για το έντονο κύμα αντιδράσεων στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη συμφωνία με τη FYROM, μίλησα στη συνέντευξη μου με τη Φένια Κλιάτση στην εκπομπή «Μέσα σε όλα» στη Βεργίνα Τηλεόραση.

Αναρωτήθηκα για τα οφέλη που αποκομίσαμε τελικά ως χώρα από αυτή τη συμφωνία.Το μοναδικό κέρδοςπου διαφαίνεται είναι η φημολογία ότι ίσως έχουμε παράπλευρα οφέλη αναφορικά με το χρέος. Αυτόθα είναι το«αντίδωρο»που πήραμε για να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία – ντροπή.

Υπενθύμισα φυσικά αυτό για το οποίο συζητά η πλειονότητα των δημοτών της Θεσσαλονίκης, δηλαδή την αναφορά του πρωθυπουργού των Σκοπιών σε Μακεδονική γλώσσα, Μακεδονικό έθνος και ότι αποκάλεσε Μακεδόνες τους συμπολίτες του και Έλληνες όλους εμάς, υπογραμμίζοντας ότι εκείνη την ώρα δεν κατάλαβα που ανήκα και σε ποιούςαπευθυνόταν.

Αναφορικά με το γεωγραφικό προσδιορισμό σημείωσα ότι τον θεωρώ κάκιστο διότι το Βόρεια Μακεδονία προϋποθέτει και Νότια Μακεδονία με μόνο διαχωρισμό ότι εμείς έχουμε αναφορές στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό. Αυτό γεννά από μόνο του αλυτρωτισμό ενώ υποτίθεται ότι εμείς πιέζαμε για την εξάλειψη του.

2018-06-21T15:23:46+00:00 21/6/2018|Άρθρα/Συνεντεύξεις|