Συνέντευξη Κων. Ζέρβα στο ΚΟΚΚΙΝΟ στους 93,4 FM.

Συνέντευξη Κων. Ζέρβα στο ΚΟΚΚΙΝΟ στους 93,4 FM.

Από τη συνέντευξη στο Κόκκινο 93.4 με τον Απόστολο Λυκεσά και την Ευγενία Χατζηγεωργίου:

Στην ερώτηση «αν θα πάω στην παράταξη του Καλαφάτη» δήλωσα ότι η επαφή μου με τον Σταύρο Καλαφάτη είναι η ίδια με αυτήν που έχω με τον Γιάννη Μπουτάρη. Είναι η «μη επαφή»! Το ζητούμενο όμως δεν είναι αν έχω κάποια παραταξιακή ομπρέλα που θα με προφυλάσσει από το κρύο ή τη ζέστη, αλλά να υπηρετώ τα θέματα της πόλης.

Οι δύο παρατάξεις, η «Πρωτοβουλία» και οι «Εντάξει» είναι δυο τελείως διαφορετικά σχήματα με διαφορετική φιλοσοφία. Η μεν «Πρωτοβουλία» ξεκίνησε σαν ένας πολυμορφικός σχηματισμός με ανθρώπους όλων των προελεύσεων, ενώ η παράταξη του κ. Καλαφάτη έχει συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα.

Ο κόσμος προτιμάει τα πολυμορφικά σχήματα και δεν απευθύνεται πλέον σε κομματικές επιλογές. Θέλει ανθρώπους που θα υπηρετούν την καθημερινότητα τους, χωρίς να έχουν συγκεκριμένη κομματική προέλευση η οποία πιθανόν θα τους δεσμεύει στις επιλογές τους για την πόλη. Είναι ανάγκη, όταν ασχολούμαστε με την πόλη, να υπάρχει ευρύτητα και να μην φοράμε κομματικά γυαλιά.

Όσον αφορά την ανεξαρτητοποίηση μου από την «Πρωτοβουλία», ανέφερα ότι η επαφή μου με την ηγετική ομάδα της «Πρωτοβουλίας» μετά τις εκλογές του 2014 ήταν σχεδόν ανύπαρκτη. Από τον Φεβρουάριο του 2015 έως σήμερα περίμενα να υπάρχει ουσιαστικότερη επαφή, επικοινωνία και παραγωγή έργου. Αντ’ αυτού βλέπω πισωγυρίσματα, ασαφείς θέσεις και προχειρότητα στο έργο της διοίκησης. Από τη στιγμή που οι τοποθετήσεις μου και οι προτάσεις μου εκλαμβάνονταν εχθρικές, και ο Γ. Μπουτάρης επιχείρησε να δρομολογήσει μια διαδικασία απομάκρυνσης και διαγραφής μου, τον απάλλαξα από την παρουσία μου. Είναι σημαντικό για εμένα να έχω ανεξάρτητη θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο για να μπορώ να εκφράζομαι πιο εύκολα και χωρίς δεσμεύσεις για την πόλη.

Σχετικά με το θέμα που προέκυψε με το όνομα της γειτονικής χώρας, θεωρώ ότι κακώς ο δήμαρχος τοποθετείται σε αυτά τα θέματα. Να αναγνωρίσω ότι έγινε ένα λάθος, αν και τα επαναλαμβανόμενα λάθη δεν νομίζω ότι είναι απλά λάθη. Σε μια ευαίσθητη περίοδο που αναμένονται εξελίξεις, το να πηγαίνει ο Δήμαρχος της Πρωτεύουσας της Μακεδονίας και να δημιουργεί αυτή τη φασαρία με το όνομα «Μακεδονία», δημιουργεί πρόβλημα στις διπλωματικές ενέργειες που γίνονται αυτήν την περίοδο. Ήταν άσκοπο και χρονικά επικίνδυνο.

«Από την άλλη πλευρά, θεωρώ ότι ο δήμαρχος μιας πόλης πρέπει να ασχολείται με την καθημερινότητα», φέροντας ως παράδειγμα την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την παροχή οικονομικού ποσού για την προμήθεια των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζόμενους του δήμου. Αυτό έγινε την τελευταία μέρα που έδινε τη δυνατότητα ο πρόσφατα ψηφισμένος νόμος, και τόνισα πως «επί τρία χρόνια ο δήμος δεν έκανε ή δεν κατάφερε να ολοκληρώσει ένα τέτοιο διαγωνισμό. Και όταν συζητούσαμε για αυτό το θέμα, που αν μη τι άλλο δείχνει και μία ανεπάρκεια της διοίκησης, ο Γ. Μπουτάρης από το βήμα μιλούσε για …τον διάδρομο 10-28 του αεροδρομίου Μακεδονία. Υπάρχει μία συνεχής ενασχόληση με θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το Δήμο. Αυτό δείχνει μια ανεπάρκεια της διοίκησης ενώ υπάρχει μια συνεχής ενασχόληση με θέματα που δεν έχουν να κάνουν με το Δήμο. Ακολουθείται το στρίβειν δια των μεγάλων θεμάτων ή της ατάκας».

2017-12-19T15:13:27+00:00 4/12/2017|Άρθρα/Συνεντεύξεις|