Συνέντευξη στη Βεργίνα Τηλεόραση για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης

Συνέντευξη στη Βεργίνα Τηλεόραση για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης

Στη συνέντευξη μου στη Βεργίνα Τηλεόραση αναφέρθηκα σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και στο θέμα της FYROM.

Έθεσα συγκεκριμένα το ερώτημα γιατί η FYROM θα περάσει από δημοψήφισμα την όποια συμφωνία και η Ελλάδα δεν θα την περάσει. Επίσης πως αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας ότι δεν έγινε συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλο αυτό το διάστημα ενώ έχουμε βγει στους δρόμους εκατομμύρια Έλληνες για το θέμα.

Για το Γ. Μπουτάρη ήμουν ειλικρινής λέγοντας ότι το πρωτοποριακό και το εκσυγχρονιστικό που εξέφραζε η Πρωτοβουλία έδωσε τη θέση στο κυκλοθυμικό, στις εμμονές του δημάρχου και στην αυλή του. Η Πρωτοβουλία έχει πεθάνει κατά δήλωση του, αλλά πέθανε εξαιτίας του.

Αναφορικά με τα σχέδια μου είπα ότι έχω το προνόμιο να ασχολούμαι καθημερινά με τα προβλήματα της πόλης οπότε δεν έχω λόγο αυτή τη στιγμή να πω ότι τα αφήνω και ασχολούμαι για να προβάλω τη δική μου θέση. Σε αυτή τη φάση αναδεικνύω τα προβλήματα και τις λύσεις και θα δούμε στην πορεία αν αυτό το πράγμα μετεξελιχθεί σε παράταξη και με ποιες προοπτικές.

Σχετικά με την καθαριότητα σημείωσα ότι είναι μείζον πρόβλημα της πόλης υπενθυμίζοντας ότι οι δημότες μέσω των τελών πληρώνουν 50 εκατ. ευρώ και η διοίκηση αντί για αντιδήμαρχο έχει υπεύθυνο εντεταλμένο σύμβουλο.

Στο καυτό θέμα του Μετρό επανέλαβα την οπτική μου ότι ο δήμαρχος είναι ο ηθικός αυτουργός της ταλαιπωρίας της πόλης γιατί πολέμησε την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου με συνέπεια να τελειώσει ίσως και το…2024.

Ερωτηθείς για την εκδήλωση με τον δήμαρχο Τρικάλων υπογράμμισα ότι ο λόγος ήταν η ανταλλαγή καλών πρακτικών από ένα δήμο παράδειγμα καλής λειτουργίας. Γι αυτό και ο κόσμος που ήρθε έφυγε με χαμόγελο και αίσθηση αισιοδοξίας.

2018-06-12T10:12:19+00:00 11/6/2018|Άρθρα/Συνεντεύξεις|