Συνέντευξη στο ATLAS TV​ σχετικά με τις αρχαιότητες στο σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου

Συνέντευξη στο ATLAS TV​ σχετικά με τις αρχαιότητες στο σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου

Στην τηλεοπτική μου συνέντευξη στο ATLAS TV​ τοποθετήθηκα σχετικά με το θέμα των αρχαιοτήτων στο σταθμό του Μετρό της Βενιζέλου.

Επέμεινα στην άποψη μου ότι ο Γ. Μπουτάρης είναι ο ηθικός αυτουργός της καθυστέρησης του σταθμού Βενιζέλου,τουλάχιστον για 5 χρόνια, καθώς εξαιτίας της εμμονής του, αποφασίστηκε να παραμείνουν τα αρχαία εκεί και όχι να αποσπαστούν και να επανατοποθετηθούν όπως εγώ πρότεινα. Και όλα αυτά παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι η διαδικασία απόσπασης- επανατοποθέτησης είναι νόμιμη και συνταγματικά επιτρεπτή.

Υπενθύμισα δε ότι η απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων εφαρμόστηκε 400 μέτρα πιο κάτω στο σταθμό της Αγίας Σοφίας όπου βρέθηκε ακριβώς ο ίδιος δρόμος, δηλ. η Βυζαντινή Εγνατία Οδός.
Και ως μόνη απάντηση ο Γ. Μπουτάρης μου έβαλε την «ετικέτα» ότι δεν θέλω -τάχα- τα αρχαία!

Όσο αφορά την καθαριότητα επεσήμανα ότι η ίδια η διοίκηση παραδέχθηκε ότι έχει επέλθει η κατάρρευση. Στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων δεν λειτουργούν οι τρεις από τις τέσσερις πρέσες, οι χοάνες αλλά και τα κοντέινερς έχουν να συντηρηθούν από το 2015. Και αυτό γιατί η διοίκηση δεν ήταν σε θέση να διαγνώσει το πρόβλημα και να κάνει έγκαιρα τους διαγωνισμούς. Στο δήμο Θεσσαλονίκης δαπανώνται περίπου 50 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο για την καθαριότητα και βλέπουμε ότι το ΣΜΑ υπολειτουργεί, οι κάδοι είναι σε κακή κατάσταση και η πόλη είναι βρώμικη.

Οι αυτοδιοικητικές εξελίξεις ξεκάθαρα με ενδιαφέρουν καθώς ασχολούμαι καθημερινά με όλα όσα αφορούν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών αφού το ζητούμενο είναι να γνωρίζεις τα προβλήματα της πόλης και να προτείνεις τις σωστές λύσεις.

Όταν λοιπόν έρθει η ώρα θα ανακοινώσω τις προθέσεις μου, είναι γνωστό ότι το γήπεδο μου είναι η τοπική αυτοδιοίκηση.

2018-06-07T11:29:27+00:00 7/6/2018|Άρθρα/Συνεντεύξεις|