Ανάπλαση με τα δεδομένα της περασμένης 20ετίας

Ανάπλαση με τα δεδομένα της περασμένης 20ετίας

Στην τοποθέτησή μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημοπράτηση έργου για την ανάπλαση των οδών Δαγκλή, Διαλέττη και Δεσπεραί, συμφώνησα με τη σημασία και την ανάγκη της αναβάθμισης της γειτονιάς. Όλοι μας γνωρίζουμε τη σημερινή κατάσταση και του οδοστρώματος, του πλακόστρωτου, και του πράσινου στοιχείου, ακόμα και του αστικού εξοπλισμού.

Εξέφρασα όμως σοβαρές ενστάσεις για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκε να γίνει αυτή η ανάπλαση. Η συγκεκριμένη μελέτη θα μπορούσε να γίνει και πριν 20 χρόνια, με τα υλικά που αναφέρονται στη μελέτη.

Χρησιμοποιούνται κυβόλιθοι και τσιμεντόπλακες με μεγάλη θερμοαπορροφητικότητα, ενώ δε δίνουν καμία δυνατότητα στο νερό της βροχής να απορροφηθεί από το έδαφος. Επίσης, στην ανάπλαση προβλέπεται πολύ λίγο πράσινο.

Ο Δήμαρχος θυμήθηκε ότι είχαμε κάνει πριν μερικά χρόνια ένα πιλοτικό πρόγραμμα στην οδό 28ης Οκτωβρίου για τη χρήση του νερού της βροχής στην άρδευση παρτεριών και δέντρων. Υπάρχουν έτοιμες οι σχετικές μελέτες και θα μπορούσαμε να τις εφαρμόσουμε σε αναπλάσεις όπως η συγκεκριμένη.

Υπογράμμισα όμως ότι τίποτα από όλα αυτά δεν εφαρμόζεται στην παρούσα ανάπλαση. Αν αύριο ή μεθαύριο έχουμε πάλι κάποιο πρόβλημα με μια νεροποντή, όπως αυτή της περασμένης βδομάδας, θα λέμε εκ των υστέρων ότι την ανάπλαση στη γειτονιά αυτή την κάναμε με τα μυαλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά της προηγούμενης 20ετίας…

 

2018-05-15T15:36:07+00:00 15/5/2018|Δήμος Θεσσαλονίκης|