Κων. Ζέρβας: Δεν πήρα απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις

Κων. Ζέρβας: Δεν πήρα απαντήσεις για τις απευθείας αναθέσεις

Στη δευτερολογία μου σχετικά με τα ερωτήματα που προκύπτουν για τις απευθείας αναθέσεις της διοργάνωσης φεστιβάλ και εκδηλώσεων, που κάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε εταιρίες, απάντησα στην αντιδήμαρχο Πολιτισμού Έλλη Χρυσίδου.

Τόνισα ότι ο έλεγχος και η κριτική την κουράζουν. Μπορεί μεν να είμαι πολιτικός μηχανικός, και όχι επαγγελματίας του πολιτισμού, και προσεγγίζωτα θέματα του πολιτισμού με διαφορετικό τρόπο, και μιλάω πάντα με στοιχεία, χωρίς γενικότητες και ιδεοληψίες.
Επισήμανα ότι η κ. Χρυσίδου προσπάθησε εντέχνως να με βάλει απέναντι στις υπηρεσίες του Δήμου, αν και ήμουν πολύ σαφής στην τοποθέτησή μου και δεν καταφέρθηκα εναντίον τους – ο καθένας έχει την ιστορία του στην πόλη και στο Δήμο, στους δημότες και στους υπαλλήλους του Δήμου!
Η αντιδήμαρχος δε μίλησε καθόλου για τη ταμπακιέρα, δεν απάντησε στα στοιχεία που έδωσα και μπέρδεψε σκόπιμα τα φεστιβάλ, τις απευθείας αναθέσεις και τα (γραφιστικά) βραβεία ΕΒΓΕ.
Δυστυχώς δεν έχει την παραμικρή ιδέα για τον αντίκτυπο που έχουν στην πόλη οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου, ούτε για το τι λένε οι άνθρωποι του πολιτισμού της πόλης για την παρέα που λυμαίνεται προϋπολογισμούς και εκδηλώσεις.
Η διοίκηση λέει ότι ο Δήμος δεν κάνει τον επιχειρηματία, αλλά αφήνει επιχειρηματίες να αποκομίζουν υπερκέρδη με παραχώρηση χώρων του και απευθείας αναθέσεις.

Υπογράμμισα ακόμη, επειδή κάτι ακούστηκε νωρίτερα για μηνύσεις, ευχαρίστως να πάμε σε μια νομική διαδικασία για να ξεκαθαρισθούν όλα αυτά που γίνονται!

2018-05-15T15:02:09+00:00 15/5/2018|Δήμος Θεσσαλονίκης|