Τοποθέτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ο.Λ.Θ. που έρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Τοποθέτηση για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων του Ο.Λ.Θ. που έρχονται στην ιδιοκτησία του Δήμου Θεσσαλονίκης

Χαίρομαι πάρα πολύ που το έργο του αεροδιαδρόμου 16/34 ολοκληρώθηκε νωρίτερα από την προθεσμία παράδοσης.

Ελπίζω αυτές οι κακές στιγμές στο αεροδρόμιο μας να σταματήσουν, ώστε τα αεροπλάνα να απογειώνονται, να προσγειώνονται και με ομίχλη και με αέρηδες ώστε να αποκτήσει η πόλη μας αυτή την προσβασιμότητα που είχε χάσει τους προηγούμενους μήνες.

Στα νέα όμως προστέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα και η απόφαση της κυβέρνησης για την παραχώρηση του λιμένα. Ο Δήμαρχος είχε δηλώσει ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί πως θα παραχωρηθεί η Α’ προβλήτα στο Δήμο. Βέβαια ο Πρωθυπουργός τότε είχε πει ότι θα αποδοθεί στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Πόλη και Δήμος ξέρετε είναι δύο έννοιες που κάποιες φορές είναι μαζί και κάποιες χώρια, αλλά εντέλει με βάση το νόμο που ψηφίστηκε για την παραχώρηση του ΟΛΘ στους παραχωρησιούχους, στο Δήμο μας έχουν παραχωρηθεί στην Πύλη 4 το κτίριο, το πρώην κτήριο Ναυτικής Διοίκησης, το πρώην κτήριο Βρεφονηπιακού σταθμού και η Αποθήκη Δ’. Για όλους αυτούς τους χώρους αναφέρεται ότι η σκοπούμενη και καθορισμένη χρήση θα είναι για πολιτιστικούς σκοπούς.

Ελπίζω αυτοί οι χώροι να έχουν καλύτερη τύχη από άλλους χώρους που κατά καιρούς έχουμε ανακαινίσει, έχουμε στην ιδιοκτησία μας και δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε. Θεωρώ ότι πρέπει από σήμερα κιόλας να προετοιμαζόμαστε για να δούμε ποια θα είναι η χρήση αυτών των εγκαταστάσεων που ζητούμε, που διεκδικούμε, αλλά όταν για κάποιο λόγο έρχονται στην ιδιοκτησία μας και στην φροντίδα μας, δεν ξέρουμε τι να τους κάνουμε.

2018-03-19T10:10:00+00:00 13/3/2018|Δήμος Θεσσαλονίκης|